A hiányzó fogak pótlására, a hiányos fogsor rendbetételére az egyik legjobb megoldás az implantátum beültetés.  A fogínygyulladás elkerülése, és az ép fogak egészségének megőrzése érdekében is célszerű mielőbb pótolni a hiányzó fogat. Ha erre nem kerül sor a megfelelő időben, az állkapocs csont sorvadásán túl az arcizmok is deformálódhatnak, kialakul a klasszikus öreges arcforma, beesett ajkakkal és mély ráncokkal, barázdákkal. .,.

A foghiány pótlására szolgál a fogimplantátum beültetés vagy a hídpótlás is. Hídpótlás esetén két egészséges fog tölti be a híd pillér funkcióját, vagy amennyiben ez az egészséges fogak hiányában nem megoldható, implantátummal kerül sor a híd rögzítésre is

Műfogsor és híd helyett is tökéletes alternatíva az implantátum beültetés

A fogimplantátum beültetés lényegesen tartósabb, hosszabb távú megoldást jelent mint a hídpótlás. A fogimplantátum beültetés mindemellett stabilabban is tartja a fogsort és az egészséges fogakat sem kell lecsiszolni az implantátum beültetés előtt. Nemcsak a hídpótlás helyett érdemes az implantátum beültetést választani. A kivehető fogsor (protézis) rögzítésére vagy akár a protézis helyett, teljes foghiány esetén is az implantátum beültetés a legbiztosabb és a legesztétikusabb megoldás.

A titánból készült implantátum-műgyökerek 3-6 hónap alatt teljesen beépülnek az állkapocs csontszövetébe, edzve az ínyt és az állcsontot is, így stabilabban rögzülnek mint eredeti fogaink. A fogimplantátum beültetés esztétikus megoldást jelent teljes- vagy részleges foghiány esetén, élethűen adva vissza a természetes fogak látványát.