+36-30-160-6000

A ragasztás a fogpótlási folyamat utolsó fázisa. Bármelyik korona típus mellett döntünk is, akár a fém, akár a drágább, tartósabb, esztétikusabb cirkónium koronát választjuk, az elkészült fogmű minden esetben ragasztással kerül rögzítésre.

Ugyanígy az ideiglenes koronákat is ragasztják, esetükben azonban csak ideiglenes ragasztásról van szó. A ragasztás kevésbé erős, mint a végleges koronák esetében, így nagyobb a veszélye annak is, hogy a frissen felragasztott ideiglenes korona megmozdul vagy súlyosabb esetben, akár le is esik.

Tökéletes stabilitás CAD-CAM technológiával

Ha koronacserére kerül a sor, és a lehető legjobb megoldást szeretnénk, akkor olyan megoldást célszerű választani, mely hosszútávon a legtartósabb megoldást nyújtja és esztétikailag is a legkiválóbb!

A 21. századi CAD-CAM technológiának valóban olyan esztétikus, stabil és tartós fogpótlás lehet az eredménye, melyre korábban nem volt lehetőségünk. A számítógépes tervezési és kivitelezési technológia olyan pontosságú cirkon koronát eredményez, mely rendkívül precíz illeszkedése miatt záloga a tartósságnak és a maximális esztétikai megjelenésnek.

A fogorvos egy speciális szájüregi kamera segítségével készít felvételeket az előkészített, preparált fogakról. Ezekből a felvételekből a számítógép segítségével állítják össze a fogak virtuális, 3D-s mását. A fogpótlás megtervezése erre a 3D-s modellre épül, a program tervezi meg a cirkonim-kerámia vázat, amelyet egy számítógép vezérelt esztergagép tökéletes precizitással farag ki egy cirkónium-oxid kerámia tömbből.
A tartósságon túl az eljárás előnye, hogy a CityDent Implantológiai Centrum és Esztétikai Fogászat rendelőjében akár két óra alatt, egyetlen kezelés során elkészíthető a fémallergiásoknak is megoldást jelentő, teljesen fémmentes korona vagy fogpótlás.

Miért van szükség ideiglenes koronára?

Ideiglenes koronára két okból is szükség van. Egyfelől, hogy a páciens ne érezze magát kényelmetlenül a foghiány miatt, míg el nem készül a végleges fogkorona vagy híd, másfelől az ideiglenes korona védelmi funkciót lát el. Védi a koronázásra előkészített fogat.
Az ideiglenes fogpótlásra is vigyázni kell! Felragasztása után érdemes kerülni a rágógumi használatát, és a kifejezetten kemény ételek fogyasztását. Ideiglenes korona vagy híd felhelyezése után, míg a végleges fogmű el nem készül.

Ha az ideiglenes korona vagy híd mégis kimozdul, vagy rosszabb esetben leesik, van mód a visszaragasztására.

Mi történik a ragasztás után?

A ragasztás után fél óráig nem szabad ételt fogyasztani. Ha a fogkorona végleges beragasztása is megtörtént, a fölösleges ragasztó eltávolításra kerül a fogak közül. A fogkorona végleges rögzítése után természetes módon jelentkezhet néhány napig tartó, ideiglenes érzékenység, – kifejezetten – hideg vagy meleg ételek fogyasztásakor. Egyes esetekben nyomásra való érzékenységet is tapasztalhatunk, melynek néhány napon belül meg kell szűnnie.

Visszahívást kérek