Straumann implantátum

A svájci Straumann implantátum cég a fogászati implantátumok egyik világszinten elismert képviselője, 40 éve bizonyítja minőségét Nyugat-Európa szerte. Termékeikre nemcsak élettartam garanciát vállalnak, de garantálják a kiváló minőségű beágyazódást is. A CityDent rendelőjében elérhető svéd prémium kategóriájú és magyar implantátumok közül is a Straumann SLActive implantátumok beépülése és csontosodása a leggyorsabb, bio anyaggal kezelt felületüknek köszönhetően tartós és stabil megtapadást tesznek lehetővé.

A Straumann implantátumok ötvözetlen titánból készülnek, teljesen allergiamentesek. A Straumann implantátumok enyhe csavarmenete alkalmassá teszi az implantátumot a fogeltávolítást követően azonnal megtörtént implantátum beültetésre és már régebben eltávolított fog gyógyult csontosodott területének implantációjára is, mivel csavarmenetének köszönhetően kevésbé terheli meg a fogcsontot, mint egy erősebb csavarmenettel rendelkező, szintén csúcskategóriás Nobel Active vagy OSSTEM implantátum.

4.0mm hosszúságú, rövid implantátumok

A Straumann cég hozta elsőként forgalomba a mindössze 4.0mm hosszúságú fog implantátumokat, az átlagos 10-13mm-es fogimplantátumokkal szemben.  A különlegesnek számító titán-cirkónium ötvözetből álló Straumann Roxolid, SLActive implantátum magasabb mechanikai szilárdsággal rendelkezik, mint a hagyományos titán. Felületét egy speciális hidrofil réteg borítja, mely heves reakcióba lép a vízmolekulákkal, de erősen kötődik a vérhez is, ezáltal elősegítve és gyorsítva a csontképződés folyamatát az implantátum felületén. A csont és az implantátum között így olyan szilárd kapcsolat alakulhat ki, mely képes fölvenni a versenyt a hosszabb és nagyobb felületű implantátumokkal.

A rövid implantátumok alkalmazásainak is vannak azonban korlátai. A beültetésre kerülő implantátumok száma mellett, döntő érvényű lehet, hogy szükség van-e a páciensnek csontpótlásra. A rövid implantátumok akkor alkalmazhatóak sikerrel, ha a páciens csontállománya megfelelő, kellően széles és nem kívánja meg a csontpótló műtét szükségességét. Az SLActive implantátum a fogpótlást követő gyógyulási időszakot is jelentősen mérsékli, beültetését követően mindössze 3-4 hetet vesz igénybe a regeneráció, az implantátumra azt követően rá is kerülhetnek a terhelhető felépítmények.

Straumann implantátum fejrészek

A Straumman implant fejrészek felhelyezésekor az implantátumokra magas esztétikai igényeket biztosító cirkonium-oxid kerámiából készült felépítményeket helyeznek be, a hátsó rágófogak helyére nagy teherviselésnek ellenálló titán felépítmények kerülnek be. Az implantátumra helyezett koronák a valódi fogak élethűségével rendelkeznek.

Életfogytig garancia, hibás implantátumok cseréje

A Straumann cég által nyújtott életfogytig tartó garancia értelmében, ha egy Straumann implantátummal bárminemű probléma merül fel, a világ bármely részén kicserélik, és új implantátumot ültetnek be a rosszul funkcionáló helyére