Kivehető fogpótlás vagy régi híd cseréje esetén, amikor az alatta lévő fogak már nem megmenthetőek, el kell távolítani,  ideális megoldást jelenthet az implantátum. A svájci székhelyű Straumann cég SLActive típusú implantátumai nemzetközi szabadalommal védett implantációs újdonságai néhány hétre minimalizálják a fogbeültetés máskor hónapokig eltartó procedúráját.

A rövid gyógyulási időt követő terhelhetőség mellett előnyük továbbá, hogy olyan páciensek számára is alkalmazhatóvá teszik a fogbeültetést, akiknél más implantátum esetén csak hosszú csontosodási időre lenne szükség.

Rövid gyógyulási idő

A Straumann SLActive implantátumok esetében nem szükséges 3-6 hónapot várni az implantátum gyógyulására, gyártói több éves fejlesztés során elérték, hogy nagyon rövid gyógyulási idő eltelte után terhelhető legyen. A nagy tisztaságú, Grade 4-es titánból készült  implantátum speciális felületkezelése tökéletes tapadást biztosít a csontban.

Az implantátum behelyezésének menete

A CityDent rendelőjében a páciens szájüregéről első körben panorámaröntgen és/vagy 3D-s CT felvétel készül, mely felvilágosítást ad a majdani implantátum pontos helyéről, beilleszthetőségéről. A behelyezés ambuláns műtéten keresztül zajlik, mely lényegesen kevesebb traumával jár. Féléves várakozás helyett így akár 6 hét után elkészülhet a hosszú távú, fix fogpótlás.

Néhány hét elteltével terhelhető

Az implantátum különleges felületkezelésének köszönhetően bizonyos esetekben a foghúzást követően azonnal beültethető. Ennek az eljárásnak köszönhetően a foghúzást követő gyors és drasztikus csontfelszívódás és így csontvesztés megelőzhető. Így elkerülhetővé válik  a szükséges ínykorrekció is. Az SLActive implantátum 6 hét alatt terhelhetővé válik és elkészülhet egy ideglenes, esztétikus korona az implantátumra, majd néhány hét elteltével a végleges, esztétikus teljes kerámia korona is felkerülhet az implantátumra.

Az SLActive implantátum behelyezése után néhány napig antibiotikum szedése szükséges.