Amennyiben a fog nagy része tömőanyaggal van felépítve, korona készült rá, gyökér kezelték vagy inlay-betéttel van ellátva, az egyszerű fogeltávolítás nem nyújt megoldást. Ilyen esetekben szükség van a fog vagy foggyökér sebészeti feltárására és eltávolítására.

A CityDent orvosai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a szájsebészet területén, így Ön nyugodt lehet a kezelések során! A modern technológiának köszönhetően pedig a beavatkozás fájdalommentes.

A kezelés menete

Az érzéstelenítést követően, a szájsebész metszést ejt az ínyen, majd egy speciális szájsebészeti fúróval eltávolítja a fogat körülvevő csontot, majd szájsebészeti emelők segítségével kiemeli a fogat vagy foggyökeret a fogágyból. Ezután a sebüregből az esetleges gyulladt szövetrészeket is eltávolítja. A műtét végén a sebet összevarrja, a varratok a műtét után, minimum 7 nappal kerülnek eltávolításra. A sebgyógyulásról a kezelés után részletes tájékoztatást adunk.

Jó tudni:
Hogy a sebgyógyulás fájdalommentes legyen, a szájsebész elrendelheti a fájdalomcsillapító és/vagy antibiotikum szedését. A duzzanat az arcon 1-2 napos jeges borogatással enyhíthető.