Miért fontos az otthoni fogápolás?

A megfelelő és rendszeres szájhigiéné a megelőzés szempontjából nélkülözhetetlen feladat. Ugyanakkor, az otthoni fogápolás mellett fogaink védelméhez a fogkő eltávolítása is hozzátartozik, ezért nagyon fontos félévente felkeresni fogorvosunkat.

Napi kétszeri fogmosás

A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében feltétlenül javasolt a legalább kétszeri, reggeli és esti fogmosás, valamint célszerű a fogselyem rendszeres használata is. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy elektromos, ultrahangos vagy hagyományos fogkefével mosunk fogat, a lényeg a rendszeres fogápolás. Fontos továbbá, hogy a fogmosás lehetőség szerint körülbelül 3 percig tartson. A fogselymet előre-hátra mozgassuk a fogaink között, majd „C” alakban forgassuk körbe a fog körül, az íny vonalában. Függőleges irányú mozdulatokkal a fogselyem a lepedéket és az ételmaradékokat is eltávolítja.

CityDent Fogászat Budapest, V. kerület, otthoni fogápolás, fogkő-eltávolítás

A minimum napi kétszeri fogmosás az otthoni fogápolás legfontosabb része

Az otthoni fogápoláson túl – a fogkő eltávolítása

Fogaink védelme és a megelőzés elsősorban otthoni feladat, de a megfelelő szájhigiénéhez a fogkő eltávolítása is hozzátartozik, ezért nagyon fontos félévente felkeresni fogorvosunkat. A fogkő eltávolítása azért is lényeges, mert a fogak hátsó felszínén felhalmozódó lepedék a baktériumok melegágya lehet, amik a fogínyen kívül megbetegíthetik az ízületeket, okozhatnak hajhullást, különböző gócbetegségeket.

Milyen gyakran cseréljünk fogkefét?

Mindennapi életünk során kezünk és szájunk érintkezik a legtöbb kórokozóval. Az evőeszközökkel, mellyel naponta többször is étkezünk, számtalan baktériumot és kórokozót juttatunk szervezetünkbe. A fogkefénkre is további baktériumok ragadhatnak, ha az nincs megfelelően tárolva. Agyonhasznált, nem időben lecserélt fogkefénkkel ideális táptalajt kreálunk a sörték között élő baktériumok számára. Az otthoni fogápolás részeként havonta egyszer cseréljük le fogkefénket, hogy hosszú távon is egészségesek maradjanak fogaink!

Hol és hogyan tároljuk fogkefénket?

A fogkefe higiénikussá tételének egyik szabálya, hogy olyan helyen tároljuk fogkefénket, ahol ki tud száradni, így jó eséllyel elpusztulnak a sörték közé ragadt baktériumok is. Természetesen ezt nem mindenki tudja biztosítani, ezért érdemes egyszerre több fogkefét is használni.

Kérjen időpontot a CityDent Fogászat szűrővizsgálatára, vagy foglaljon időpontot fogászati kezeléséhez – akár fogkő eltávolításához is!

Ultra barátságos környezet a belváros szívében!
CityDent Fogászat – altatásos fogászat, esztétikai fogászat, fogászati implantátum, szájsebészet, fogszabályozás, fogpótlás, fogfehérítés, fogékszer

Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky u. 12.