+36-30-160-6000

A mikroszkópos gyökérkezelés

A technológiai fejlődés utolérte a gyökérkezelést is. Eddig sokszor “vakon” dolgozott a fogorvos, amikor szabad szemmel próbált megtalálni, és kezelni a hajszálnál is vékonyabb gyökércsatornákat. Sokszor kerülték el a figyelmünket a fogon levő vékony repedések, amik aztán a későbbi sikertelenség okai lettek. A mikroszkópok elterjedésével a mikroszkópos gyökérkezelés folyamata sokkal pontosabb lett. A 15-20x nagyítás magabiztosabbá teszi a kezelőorvost a fog ellátása során. Fogaink belsejében idegek és erek futnak, amelyek különféle tényezők miatt begyulladhatnak. A fog kiterjedt vagy kezeletlen szuvasodása pedig fogbél gyulladáshoz vezethet, melynek terápiás megoldása a gyökérkezelés. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek, ami nem csak fájdalmat okoz, de súlyos következménnyel, akár fogelvesztéssel is járhat.
A fogbél gyulladás tünetei: a fogak érzékennyé válása a külső ingerekkel szemben (meleg, hideg étel és ital), a fog elszíneződése, fogfájás, harapáskor, rágáskor jelentkező fájdalom.

Fontos tudni: A bőrgyógyászati vagy nőgyógyászati tünetek hátterében akár egy nem kezelt fogbél gyulladás állhat.

A CityDent rendelőjében a fő célunk a fogak megmentése. A mikroszkópos gyökérkezeléssel megszüntethető a fájdalom, és további gócbetegségek előzhetők meg vele. A gyökérkezelést a legkorszerűbb technika alkalmazásával, fájdalommentesen végezzük.

A kezelés menete

A kezelés megkezdése előtt fogorvosaink alapos szájvizsgálatot végeznek és a CT felvételek kiértékelése, valamint a páciens panaszainak tisztázása után döntenek a gyökérkezelés szükségességéről. A gyökérkezelés során mikroszkóp segítségével, nagy nagyítás alatt távolítjuk el a fogbélüreg tartalmát. Alapos fertőtlenítési protokollt követően a gyökércsatornát teljes hosszában tömő anyaggal látjuk el, amely tartós zárást biztosít. Ezzel a fogmegtartó kezeléssel megmenthető a páciens eredeti foga, és megszüntethető a gyulladás.

Visszahívást kérek