Amennyiben a páciens már nem rendelkezik saját fogazattal, akkor is élhet teljes életet, mivel lehetőség van kivehető fogpótlás készítésére. A fogpótlás a fogatlan állcsontgerincre fekszik fel. A fogpótlás elkészítése nagy tapasztalatot és szaktudást igényel mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, amely a korszerű technikának és képzett munkatársainknak köszönhetően a CityDent rendelőjében maximálisan rendelkezésre áll. A kivehető fogpótlás (műfogsor) esztétikailag pótolja a fogakat és az ínyt, emellett visszaadja a rágási funkciót, az arc harmóniáját, és általa a száj körüli ráncok kisimulnak. A fogpótlás anyaga egy speciális műanyagból, akrilátból készül, amelyet különböző fém részekkel erősítenek meg.

Részlegesen kivehető fogpótlások

Ha a foghiány mértéke olyan mértékű, hogy lehetetlenné teszi a rögzített hídpótlás elkészítését, akkor részleges, kivehető fogpótlás készíthető. Ezt a fogpótlást a megmaradt fogakhoz rögzítjük.

A fogsorrögzítés történhet drótkapcsos rögzítéssel, amely kevésbé esztétikus, de olcsóbb megoldás. Hátránya, hogy az a drótkapcsot tartó fog fogszövete idővel elkopik.
rejtett elhorgonyzási elemmel rögzített részleges fogsor tökéletesen megfelel az esztétikai követelményeknek. A rejtett elhorgonyzású elemet mindig a saját fogak viselik.