Miért fontos a kismama fogászat rendszeres látogatása?

A terhesség időszakában kiemelten fontos a megfelelő fogápolás és fogászati kontroll. Fogászatunkon külön hangsúly a kismama fogászat, szakértő fogorvosaink készséggel állnak minden leendő édesanya rendelkezésére!

CityDent Fogászat budapest, V. kerület, kismama fogászat,

Budapesti rendelőnkben szakértő kismama fogászat várja a leendő édesanyákat

A hormonális változások és az ínygyulladás 

Napjainkban sok kismamánál fellép a fogágybetegség egy enyhébb formája, az ínygyulladás, ezért különösen fontos, hogy fokozottabban odafigyeljünk a kismamák fogainak egészségére. Ennek oka, hogy a terhesség során a nők komoly hormonális változásokon mennek keresztül. Ezek a változások gyakorlatilag a test minden részét, így a fogínyt is érintik, aminek következtében az íny érzékenyebb lesz, hajlamosabb a gyulladásra. Ez nem csupán nyilvánvaló kellemetlenségekkel jár, de a fogágybetegségben szenvedő kismamák esetében háromszorosára nő a koraszülés kockázata is!

Az elhanyagolt, kezeletlen ínygyulladás könnyen fogágybetegséget okozhat, ezt csak tetézik az olyan szájüregi változások, mint a nyál összetételének megváltozása vagy a fogak tartószerkezetének finom meglazulása. Jó hír azonban Önnek, kedves kismama, hogy az íngyulladás még könnyen visszafordítható, ha időben kezeljük – ezért tartjuk kiemelten fontosnak a kismama fogászat szerepét.

Kismama fogászat – a megelőzés szerepe

Mindennek megelőzése természetesen nem lehetetlen. Ha a kismama a terhesség előtt is odafigyelt az alapos fogápolásra, rendszeresen járt fogászati kontrollvizsgálatokra, és a terhesség ideje alatt is ugyanúgy ügyel mindezekre, igen nagy az esélye, hogy a várandósság ideje alatt nem kell fogászati komplikációktól tartania.

Fontos ugyanakkor tudnunk, hogy komolyabb fogászati beavatkozásokat érdemes a terhesség kezdete előtt elvégeztetnünk, mert a várandósság ideje alatt, a kismama fogászat során csak a legszükségesebb kezelésnek tanácsos alávetni magunkat.

CityDent Fogászat budapest, V. kerület, kismama fogászat,

A várandósság előtt és alatt is rendkívül fontos a megfelelő fogápolás

A fogágybetegségek és a koraszülés kapcsolata

Tudta, hogy a fogágybetegségben szenvedő kismamáknál háromszor akkora a