A legmodernebb és leghosszabb élettartammal rendelkező fogpótlási módszer a fogorvosi implantátumok beültetése. Az fogimplantátum szövetbarát bioanyagból készített, titánból előállított műgyökér, mely biztos alapot képez a fogpótlásoknak. Míg híd vagy korona készítésekor meglévő fogainkat lecsiszolják, az implantáció során saját fogainkat nem éri semmilyen külső beavatkozás.

Alkalmas egy fog és több fog hiányának a pótlására is, de segítségével akár a teljes fogsor is könnyen pótolható.

Fontos tényező, hogy az implantátum beültetést megelőzően mikor történt a fog vagy fogak eltávolítása, melyek pótlására az implantátum beültetését végzik. Amennyiben ez 3 hónapot meghaladóan volt, előfordulhat, hogy az implantáció költségeit a csontbeültetés költsége megnöveli .

Ahhoz, hogy a csontállomány állapotáról pontos információt kapjon a beavatkozást végző szakorvos, a CityDent rendelőjében fogászati CT felvételt készítenek. A CT felvételen az implantáció helyéül szolgáló csontállomány – a hagyományos panoráma röntgenfelvételekkel ellentétben – mindhárom dimenzióban vizsgálható, így tökéletesen feltérképezhető, a szoftver segítségével pedig virtuálisan a méret azonos implantátumok beilleszthetőek a CT képekre. A CityDent rendelőjében a fogászati CT felvétel díja 23.900 forint.

A CityDent rendelőjében , megtalálhatóak a standard izraeli, valamint a prémium kategóriát képviselő  svájci és svéd fogimplantátumok, amelyekkel tapasztalt implantológusok és dento-alveoláris szájsebészek dolgoznak. A prémium kategóriát képviselő implantátumokra a gyártó cégek életre szóló garanciát biztosítanak. A fogimplantátumokra rögzített fogpótlások, mint koronák, hidak és fogsorok rendkívüli stabilitást és komfortot nyújtanak a pácienseknek. . Míg egy implantátumok nélkül csak a szájüreg ínyképletein megtámaszkodó műfogsor esetében szükség lehet utólagos korrekciókra az évek múlásával, addig az implantátumoknál ilyen probléma nem fordulhat elő.

Segítenek a természetes csontállomány megőrzésében is és egyúttal minimalizálják az idős korral járó természetes csontlebontódást, csontvesztést.

Svéd implantátumok

Ezek a prémium minőségű fogászati implantátumok, nemcsak a tökéletes beágyazódást garantálják, de élettartam garanciával is rendelkeznek. Ha probléma merül fel az implantátummal kapcsolatban, a világon bárhol kicserélik és helyére új implantátumot ültetnek be.

A csúcskategóriás Straumann implantátumok előnye, melyek ára 255.000 forint , hogy beépülésük nagyon gyors. Precízen kialakított, biológiailag tesztelt felületük garantálja a gyors megtapadást.

Mikor, melyiket?

Amikor életünk hátralévő részére döntünk fogainkról vagy fogsorunkról, az árak helyett (a legtöbb implantátum 100-200 ezer forint körül mozog) érdemes az implantátumok beültetésével foglalkozó szakorvos  véleményét is figyelembe venni, nem mindegy ugyanis, milyen fogászati helyzethez kell kiválasztani a megfelelő implantátumot.

OSSTEM és Straumann implantátumok

Hogy megelőzzük a csontleépülést,  az implantátumot érdemes a fogeltávolítás után minél előbb beültetni. Amennyiben a fog hiánya új keletű, érdemesebb az erősebb csavarozású OSSTEM és Straumann implantátumok közül választani.

Erősebb menetű implantátumok