+36-30-160-6000

A fogmentő gyökérkezelés

Fogaink belsejében idegek és erek futnak, amelyek különféle tényezők miatt begyulladhatnak. A fog kiterjedt vagy kezeletlen szuvasodása pedig fogbél gyulladáshoz vezethet. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek, ami nem csak fájdalmat okoz, de súlyos következménnyel, akár fogelvesztéssel is járhat.

A fogbél gyulladás tünetei: a fogak érzékennyé válása a külső ingerekkel szemben (meleg, hideg étel és ital), a fog elszíneződése, fogfájás, harapáskor, rágáskor jelentkező fájdalom.

Fontos tudni: A bőrgyógyászati vagy nőgyógyászati tünetek hátterében akár egy nem kezelt fogbél gyulladás állhat.

A CityDent rendelőiben a fő célunk a saját fogak megtartása. A gyökérkezeléssel megszüntethető a fájdalom a saját fogak elvesztése nélkül, és további gócbetegségek előzhetők meg vele. A gyökérkezelést a legkorszerűbb technika alkalmazásával, fájdalommentesen végezzük.

A kezelés menete

A kezelés megkezdése előtt fogorvosaink alapos szájvizsgálatot végeznek és a röntgenfelvételek kiértékelése, valamint a páciens panaszainak tisztázása után döntenek a gyökérkezelés szükségességéről. A gyökérkezelés során a fogbélüreg tartalmát eltávolítják, hogy a gyökércsatornát teljes hosszában fogtömő anyaggal lehessen pótolni, amely tartós zárást biztosít. Ezzel a fogmegtartó kezeléssel megmenthető a páciens eredeti foga, és megszüntethető a gyulladás. A kezelés után még 1-2 napig érzékeny lehet a fog.

Visszahívást kérek