Krónikus gyulladás alakulhat ki a nem megfelelően, vagy nem időben kezelt, gyökérkezelt fogak gyökerének csúcsa körül. A gyulladás sokáig nem okoz semmilyen tünetet a páciensnél, ugyanakkor a szervezet számára gócként van jelen, amellyel az immunrendszer folyamatos harcban áll.

A gyulladás tünetek lehetnek:

  • Rendkívüli hajhullás.
  • Ízületi fájdalmak.
  • A száj környékén megjelenő pattanások.
  • Ekcémás bőrtünetek

Fontos tudni: A jelentkező tünetek kezelésére más szakorvosi konzultációra is szükség lehet.

Rendelőnkben a teljes körű vizsgálat után, a röntgenfelvételeket követően szakorvosaink javaslatot tesznek a beavatkozásra. A probléma megoldását sok esetben a gyökércsúcs levágása (rezekció) jelenti.

A kezelés menete 

A gyökércsúcs körüli krónikus gyulladás megszüntetése két lépésben történik:

  • A fog gyökérkezelése. Abban az esetben, ha már gyökérkezelt, szükségessé válhat a nem megfelelően záró gyökértömés kicserélése.
  • A gyökércsúcs eltávolító szájsebészeti műtét.

Az alsó és a felső őrlőfogak rezekciós műtéte nagy gyakorlatot igényel az operáló szájsebész orvos részéről. A CityDent orvosainak állcsont és szájsebészeti műtétek területén szerzett évtizedes tapasztalata garantálja az Ön biztonságát.

A műtét ambuláns körülmények között, helyi érzéstelenítéssel, teljesen fájdalommentesen történik. A műtétet követően, a szájsebész elrendelheti a fájdalomcsillapító és antibiotikum szedését. A sebgyógyulásról részletes tájékoztatást adunk, orvosaink ebben a szakaszban is figyelemmel kísérik a páciens állapotát. A varratok eltávolítása a műtét utáni 7. napon történik meg.