Amennyiben a foghiány kiterjedt, több fogat érint, akkor a fogpótlásra leginkább a kiemelkedő minőségű porcelán vagy a fémmentes kerámia hidak jelenthetnek alternatívát. Természetes alapanyaguknak és színüknek köszönhetően esztétikusak, élethűen adják vissza az eredeti fogsor színét. Rögzítésük vagy a természetes fogra történik, vagy a híd pilléreként implantátum szolgál.

Ha a kiterjedt foghiánnyal szomszédos fogaink egészségesek, stabilak és nincsenek gyulladásban, a fogorvos leggyakrabban a természetes fogakra rögzített fémmentes kerámia híd felhelyezését szokta javasolni. A fogak épségére azért van szükség, mert ebben az esetben nem egy implantátum, hanem az egészséges fogak töltik be a híd pillér funkcióját.

Természetes fogakra helyezett híd

A természetes fogakra rögzített fémkerámia vagy porcelán hidak egy-másfél hét alatt elkészülnek és saját fogainkhoz idomulva formában és színben is képesek visszaadni elvesztett fogaink kinézetét.  A saját fogakon rögzített porcelán hidak hátránya, hogy a pilléreiként szolgáló fogakat le kell csiszolni, így kialakítva a híd megfelelő alátámasztását. A hidat tartó fogak idővel elveszthetik stabilitásukat, és ezzel akár a hídban is kárt tehetnek.

A híd felhelyezés után a fogápolás, a megfelelő szájhigiénia biztosítása is kiemelt hangsúlyt kell hogy kapjon mindennapjainkban. A híd alatt könnyebben tapadnak meg az ételmaradékok, melyek gyulladást okozhatnak. A fogíny alatti terület túlterhelése miatt a természetes fogakra helyezett híd kedvez a csont- és fogínysorvadásnak, a baktériumok elszaporodásának is.