Egy napot sem kell fogpótlás nélkül töltenie. Már az első vizitet követően ideiglenes fogpótlással távozhat rendelőnkből. Az Implantációs Rendszer szakértői hosszú távú (10 évet átfogó), több mint 4000 implantátumra vonatkozó vizsgálattal igazolták, hogy a sikeres implantációk aránya ezen idő alatt 97% felett volt, amennyiben a páciens betartotta a megfelelő szájhigiéniát…

Egy napot sem kell fogpótlás nélkül töltenie. Már az első vizitet követően ideiglenes fogpótlással távozhat rendelőnkből.

Az implantátumok az elveszített fogak helyére, az állcsontba behelyezhető, titánból készülő műgyökerek. A hagyományos fogpótlási módszerekkel szemben az implantátum lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére akkor is, amikor a hagyományos módszerekkel csak részleges, kivehető pótlás készítésére volna mód.

Fogászatunkon a legmodernebb technikai háttérrel és évtizedes szakmai tapasztalattal végezzük el ezeket a beavatkozásokat. A modern háromdimenziós röntgenfelvételek lehetőséget nyújtanak arra, hogy nagyon pontos kezelési tervet készítsünk. A 3D felvétel és a tervek alapján készített sebészi sablon segítségével tizedmilliméteres pontossággal tudjuk „eljuttatni” az implantátumot az előre kijelölt helyére. Így a paciens akár már a műtétet követően ideiglenes fogpótlással távozhat a rendelőből.

A fogorvosi implantátum, olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetünk be a fogpótlások viselése érdekében. Anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen, gyógyászatban használt titán, amit az élő szervezet teljes mértékben elfogad, megfelelnek a legmagasabb európai követelményeknek.

Az implantátumot mindenkinek javasoljuk, akinél kizáró okok, betegségek nem állnak fenn.
Az implantátum csak azoknak javasolható, akiknél a száj higiéné megfelelő és készek a további szájhigiéniás szabályok betartására az implantátum kapcsán.

  • Kizáró oknak tekinthető a fogászati implantációnál a túlzott alkoholfogyasztás, a drogfüggőség és az erős dohányzás.
  • Bizonyos betegségek is csökkenthetik a fogászati implantáció sikerességét, pl. nem kezelt cukorbetegség, súlyos szív- és érrendszeri betegségek.
  • Az állcsont növekedésének befejezése előtt sem végezhető fogászati implantáció.
  • Akiknek nem megfelelő a szájhigiénia, azoknak sem javasoljuk az implantátumot.

Bővebben az implantációról

Minden esetben az implantáció előtt a 5. kerületi, budapesti fogászati rendelőnkben megvizsgáljuk a beteget annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e a paciensnél az implantátum beültetése. Ez egy alaposabb fogorvosi vizsgálatot jelent, illetve egy általános orvosi laborvizsgálatot takar. Ezután történik az implantációs fogpótlás megtervezése, melynek során a fogorvos megbeszéli a pácienssel az összes felmerülő kérdést, az implantációs beültetés menetét, hogy mire is kell figyelni a páciensnek ezekben az időkben. A CityDent fogászat budapesti 5. kerületi rendelőjében az implantátum beültetése ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel történik. Ennek során a kezelőorvos elvégzi az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezi az implantátumot. A varratokat körülbelül egy hét múlva távolítjuk el.

A fogorvosi implantátumokat több mint 10 éve alkalmazzák Magyarországon. Az elmúlt években már több tízezer darabot ültettek be belőlük. Az Implantációs Rendszer szakértői hosszú távú (10 évet átfogó), több mint 4000 implantátumra vonatkozó vizsgálattal igazolták, hogy a sikeres implantációk aránya ezen idő alatt 97% felett volt, amennyiben a páciens betartotta a megfelelő szájhigiéniát.

  • Hagyományos módszerekkel a fogpótlás csak a szomszédos, ép fogak lecsiszolása árán valósítható meg. Az implantátum azonban lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére olyankor is, amikor a rágófogak elvesztése miatt, hagyományos fogorvosi módszerekkel csak részleges, kivehető pótlás készítésére volna mód.
  • Az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet biztosít.
  • Az implantátumos fogpótlás kiváló esztétikai hatást nyújt.
  • Az implantátumokra készülő fogpótlások esetében teljes mértékben figyelembe vehetők az egyéni kívánságok és lehetőségek.
  • A legkorszerűbb anyagokból, illetve technológiával készíthetők az implantátumok.

Az implantátumok anyaga nagytisztaságú titán. Ennek a fémnek különleges biológiai tulajdonságai vannak, a csont képes összeépülni vele. A szakirodalom soha nem írt le semmilyen allergiás vagy daganatos elfajulást implantáció kapcsán, mivel a felszínét egy stabil vegyület, a titán-oxid alkotja. Ez az anyag nem oldódik a testnedvekben, így nem lép reakcióba az immunrendszerrel sem. Helyes beültetési technika mellett, szakmailag helyesen kivitelezett felépítménnyel az implantátumok élethosszig szolgálhatnak a páciensnek.