Mi a fogorvosi implantátum?

Az Implantációs Rendszer szakértői 10 évet átfogó, több mint 4000 implantátumra vonatkozó vizsgálattal igazolták, hogy – amennyiben a páciens betartotta a szájhigiéniára vonatkozó előírásokat – a sikeres implantációk aránya ezen idő alatt 97% felett volt! A fogorvosi implantátumokat több mint 30 éve alkalmazzák Magyarországon, az elmúlt években már több tízezer darabot ültettek be belőlük.

Az implantációs fogpótlás

A fogorvosi implantátum olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetünk be fogpótlásként. Anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen, gyógyászatban használt titán, amit az élő szervezet teljes mértékben elfogad, ás ami megfelel a legmagasabb európai követelményeknek is.

CityDent Fogászat Budapest, V. kerület, fogorvosi implantátum, fogpótlás, implantáció, implantátum

Fogorvosi implantátum

Kinek javasoljuk a fogorvosi implantátumot?

Az implantátumot mindenkinek javasoljuk, akinél kizáró okok, betegségek nem állnak fenn. Feltétel azonban a megfelelő szájhigiéné és a további szájhigiéniás szabályok betartása! A fogorvosi implantátumokat több mint 30 éve alkalmazzák Magyarországon, az elmúlt években már több tízezer darabot ültettek be belőlük.

Kinek nem javasoljuk az implantátumot?

– Kizáró oknak tekinthető a fogászati implantációnál a túlzott alkoholfogyasztás, a drogfüggőség és az erős dohányzás.

– Bizonyos betegségek is csökkenthetik a fogászati implantáció sikerességét, pl. nem kezelt cukorbetegség, súlyos szív- és érrendszeri betegségek.

– Az állcsont növekedésének befejezése előtt sem végezhető fogászati implantáció.

– Azoknak sem javasoljuk az implantátumot, akiknek nem megfelelő a szájhigiéniája.

Bővebben a fogászati implantációról

Implantáció előtt minden esetben megvizsgáljuk a beteget, hogy eldönthessük, elvégezhető-e beültetés a páciensnél. Ez egy alaposabb fogorvosi vizsgálatot és egy általános orvosi laborvizsgálatot takar. Ezután történik az implantációs fogpótlás megtervezése, melynek során a fogorvos megbeszéli a pácienssel az összes felmerülő kérdést, az implantációs beültetés menetét, hogy mire is kell figyelni a páciensnek ezekben az időkben. Fogászatunkban az implantátum beültetése ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel történik. Ennek során a kezelőorvos elvégzi az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezi az implantátumot. A varratokat körülbelül egy hét múlva távolítjuk el.

Miért jobb az implantációs fogászat a hagyományos fogpótlással szemben?

– Hagyományos módszerekkel a fogpótlás csak a szomszédos, ép fogak lecsiszolása árán valósítható meg. Az implantátum azonban lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére olyankor is, amikor a rágófogak elvesztése miatt, hagyományos fogorvosi módszerekkel csak részleges, kivehető pótlás készítésére volna mód.

– Az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet biztosít.

– Az implantátumos fogpótlás kiváló esztétikai hatást nyújt.

– Az implantátumokra készülő fogpótlások esetében teljes mértékben figyelembe vehetők az egyéni kívánságok és lehetőségek.

– A leg