Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikerének alapja, hogy megfelelően ápolja az implantációs fogpótlást és a fogászati implantátumok körüli területet, azaz kiváló szájhigiéniát alkalmazzon. Az implantátumra készített fogpótlás sokkal alaposabb gondozást igényel, mint bármely más fogpótlás. Ennek hiányában az implantációs fogpótlás kihordási ideje nagymértékben lecsökken, végső esetben pedig az implantátum elvesztésével is járhat. A nem megfelelő szájhigiénia elmulasztásával az implantációs fogpótlásokra adott garancia is elvész!

Javasoljuk az elektromos fogkefe rendszeres használatát, valamint ezt kiegészítve fogköztisztító eszköz használatát. Ez utóbbi lehet speciális fogselyem, a Superfloss vagy fogköztisztító kefe is. Használatuk minden fogmosás után, azt kiegészítve javasolt.

Szájzuhany használata tilos és szigorúan kerülendő a fogászati implantátum körül, de a többi saját fog esetében megengedett.

Különböző szájvizek használata megengedett, de semmilyen formában nem helyettesíti az elektromos fogkefe és a fogköztisztító eszközök mechanikai tisztító hatását! Az implantációs fogpótlást viselő pácienseinknek az átadást követő első évben 3 havonta, majd a második évtől félévente kell kontrollvizsgálaton megjelennie!