Implantológia, fogimplantátum most csak 155.000 Ft-ért Budapesten, a CityDent Implantológiai Központban a készlet erejéig! Ha implantátumra van szüksége keressen minket!

+36-30-160-6000

OSSTEM implantátumok 155.000 Ft-ért, a készlet erejéig! A világ egyik legtöbbet eladott  PRÉMIUM minőségű fogászati implantátuma kerül bevezetésre a napokban rendelőnkben.

A foghiányok pótlásának egyik legmodernebb fogászati-szájsebészeti eszköze a fogbeültetés. Az implantátum nagy tisztaságú orvosi titánból készült csavar (mesterséges gyökér), amelyet a szervezet teljes mértékben befogad. Tökéletesen beépül az állcsontba, így biztonságos alapot nyújt a fix és kivehető fogpótlásnak.

Az implantációs eljárás megkezdése előtt a páciensek egy alapos fogorvosi vizsgálaton vesznek részt, melynek kötelező eleme egy részletes fogászati CT felvétel kielemzése. A vizsgálatok kiértékelése után, fogorvosaink javaslatot tesznek az implantátum beültetésére. Ezután következik az implantációs fogpótlás megtervezése és megbeszélése, amelynél a páciens minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban tájékoztatást kap a beavatkozás menetéről.

Ha az implantációnál nem áll fenn ellenjavallat, a műtétet megelőzi egy általános szájhigiéniai rehabilitáció. A kezelés célja, hogy minden veszélyforrás megszűnjön (szuvas fogak, gyulladt fogak, nem kezelt fogágybetegség), amely befolyásolhatja az implantáció sikerességét.

A kezelés után következik a műtéti tervezés. A tervezéshez a röntgenfelvételeken, CT felvételen, gyakran a szájüregben, vagy az előzetesen elkészített tanulmányi gipszmintán szükséges méréseket végezni az implantátum helyzetének, és a majd arra készülő fogpótlás pontos helyének meghatározásához.

A CityDent rendelőjében a fogimplantátum beültetése ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel, fájdalommentesen történik. Amennyiben szükséges, a modern 3D felvétel és tervezés alapján készített sebészi sablon segítségével, tizedmilliméteres pontossággal tudjuk „eljuttatni” az implantátumot az előre kijelölt helyére. Így a páciens akár már a műtétet követően ideiglenes fogpótlással távozhat a rendelőből.

A kezelőorvos elvégzi az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezi az implantátumot. A varratokat a műtétet követő 7. naptól lehet eltávolítani, az implantátumok általában a nyálkahártya alatt védetten gyógyulnak tovább. A műtétet 4-6 hónapos gyógyulási idő követ, amikor a beültetett implantátum csavarmeneteibe belenő a csontszövet, létrejön az osszeointegráció. Ez a csont-implantátum kapcsolat teszi lehetővé az implantátumok stabil rögzülését. Ennek a folyamatnak a befejeződése után kerül sor a korona vagy a hídpótlás elkészítésére.

Visszahívást kérek
Milyen esetekben ültetünk be implantátumot?

Akár egyetlen fog elvesztése esetén is pótolható implantátum beültetésével. Több fog hiánya vagy az utolsó rágófogak elvesztése esetén is van lehetőség implantátum beültetésére, amelyre több tagú hídpótlás készíthető. Fogsort viselők esetén, 2 vagy 4 implantátum beültetésével lehetőseg van a kivehető fogsor stabilizálására és a szájpadi rész redukálására.

Az implantátum beültetése mindig együtt jár csontpótlással is?

Az esetek nagy számában, igen. A fog eltávolítása, majd annak implantátummal történő pótlása között a legtöbb esetben évek telnek el. Ez idő alatt a állcsont csontszövete – mely a foggyökeret tartotta – jelentősen elsorvad. Ezért újra kell építeni, hogy az implantátumot befogadhassa.

Mennyi ideig tart az implantátum beültetése?

Az implantátum vagy implantátumok egy ambuláns szájsebészeti műtét során kerülnek beültetésre az állcsontba. A beavatkozás hossza a beültetett implantátumok darabszámától és attól függ, szükség van-e csontpótlásra a beültetéssel egy időben vagy sem. A műtét időtartama így bonyolultságától függően 15 perctől 1,5-2 óráig is eltarthat.

Dr. Szalontai György
rendelő vezető főorvos

“Szívügyemnek érzem, hogy pácienseim elégedetten távozzanak tőlem. Munkám során magas fokú precizitásra törekszem. Nagyon fontosnak tartom, hogy a legkorszerűbb szakmai újdonságok elérhetővé váljanak pácienseink számára, ezért külföldi és hazai fogászati kurzusokon megszerzett ismereteket, valamint a legmodernebb technológiákat honosítjuk meg folyamatosan rendelőnkben.”