Fogkő eltávolítás Budapesten gyorsan és fájdalommentesen a CityDent fogászat és szájsebészetnél! Szabaduljon meg a fogkőtől nálunk villámgyorsan!

DENTÁLHIGIÉNÉS KEZELÉS – FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, de fogágybetegség kialakulásához is vezet! Magyarországon a rossz szájhigiéniának és a fogorvosi kezelések alacsony számának köszönhetően szinte minden felnőttnél jelen van a fogkő. Ha pedig a fogkő nem kerül időben eltávolításra, az ínygyulladáshoz, ínysorvadáshoz vezet! Javasoljuk, hogy keresse fel félévente fogorvosát!

A CityDent rendelőjében egy alapos állapotfelmérés után korszerű ultrahangos depurátorral, kíméletesen, gyorsan és fájdalommentesen elvégezzük a fogakról a fogkő eltávolítását. Bár az ultrahanggal végzett kezelés gyakorlatilag nem okoz fájdalmat, igény esetén érzéstelenítéssel is történhet a fogkő eltávolítása.

A fogkő eltávolítás után a fogakat Air flow sópolírozással tesszük egyenletessé, a sima felületen ugyanis sokkal nehezebben tapad meg a lepedék.

Jó tudni: A fogfelszínen és az íny alatt lévő fogkő és lepedék eltávolítása után megszűnik a baktériumok által okozott fogínyvérzés, ínygyulladás és a rossz lehelet.

DENTÁLHIGIÉNÉS TANÁCSADÁS

A fogkő eltávolítást követően dentálhigiénikus munkatársaink megfelelő instrukciókkal látják el a pácienseket a tartós eredmény megőrzéséért. Megfelelő fogkefét, fogselymet és interdentális fogkefét javasolnak és azok helyes használatát is megtanítják. Az otthoni dentálhigiénés kezelések hatékonyságát érdemes időről időre ellenőrizni, ezért javasoljuk, hogy 2-4 hét elteltével ismét keressék fel fogorvosukat, és konzultáljanak a helyes fogápolásról.