Esztétikus fogpótlás, koronák, porcelán fogtömés a legmodernebb technológiával Budapesten a CityDent rendelőjében! Ha esztétikusabb, szebb fogakat szeretne, keresse fogászatunkat!

Esztétikai fogpótlás

Szinte nem is tudunk olyan embert mondani a környezetünkből, akinek ne hiányozna egy foga sem. A fogainkat elveszíthetjük fogszuvasodás, fogágybetegségek miatt, de akár balesetek során is. A fogak azonban pótolhatók, a fémmentes porcelán koronák és hidak a lehető legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítik, ráadásul allergiamentesek.

Fémmentes, természetes esztétikai látványt nyújtó megoldások a CityDentnél!

Megoldások fogpótlásra

A cirkónium-oxid kerámia

A fémet helyettesítő, hasonló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező anyag, amelyet a humán gyógyászat is használja, például a csípő- és térdprotézisek esetében. Új, nagy szilárdságú kerámia alapanyag, amely esztétikusabb, mint a fémből készült fogpótlások, ráadásul nem vált ki allergiás

A cirkónium-oxid kerámia előnye:

 • A váz rendkívül stabil, megfelelő hajlító- és szakítószilárdságú, így többtagú kerámia híd is készíthető belőle.
 • A fog színéhez hasonlóan fehér színű, így a fogkoronával azonos színű, így esztétikailag is szép látványt nyújt.
 • Pontosabb illeszthetőség a gyártási technológiának (számítógép segítségével készülő, CAD-CAM csúcstechnológiának) köszönhetően, így a fogpótlás tartósabb marad és csökken a másodlagos fogszuvasodás esélye.
 • A fényáteresztő képessége miatt nincs sötét ínykontúr a fogpótlások ínyhez közeli széleinél.
Üvegkerámia korona

Szintén fémmentes megoldást kínál, a nanokristály szerkezettel megerősített üvegkerámia korona.

Az üvegkerámia korona előnye:

 • A fémmentes fogpótlások új generációja.
 • Természetes látványt nyújt és tartós.

Már a CityDent Implantológiai Centrum és Esztétikai Fogászat rendelőjében is készülnek üvegkerámia koronák és hidak, amelyek rendkívül erősek és az eredeti fogak fehérségét, áttetszőségét és fényáteresztő képességét is felidézik.
Ha a fogai közti hézagokat szeretné eltüntetni, akkor a héjkerámia kiválóan alkalmas erre. Egyetlen elkopott vagy sérült fogat is esztétikussá lehet tenni.

Porcelán fogtömések – inlay/onlay fogbetét

Ennek a 21. századi fogászati megoldásnak köszönhetően azokat a fogakat is meg lehet menteni, amelyek a fogszuvasodás vagy károsodás során olyan mértékben rongálódtak, hogy az eredeti fog, korona részén kialakult hiányt fogtöméssel már nem lehet vagy nem ajánlott pótolni. A hiányzó fogszövet pótlására ilyenkor inlay/onlay- betét készítését javasoljuk, amely precíz és tartós megoldást nyújt pácienseink számára.

A fogbetét két fajtája létezik méret szerint csoportosítva:

 • inlayek (betétek)
 • onlayek (kiterjesztett betétek)

Az inlay/onlay betét előnyei:

 • Alkalmas a nagykiterjedésű amalgám tömések cseréjére.
 • A betét anyaga üvegkerámia, arany vagy arany-kerámia kombinációja.
 • Magas esztétikai megjelenés, a foggal megegyező színben készül.
 • Megőrizhető a fog eredeti formája.
 • Jól illeszkedik, tartós megoldást nyújt.
 • Tökéletes rágási funkciót biztosít.
 • Nem okoz allergiát.

A gyorsaságot és kényelmet pedig az garantálja, hogy az inlay/onlay betétek helyben, a CityDent belvárosi rendelőjében kialakított modern fogtechnikai laborban készülnek.

Tökéletes korona CAD/CAM technikával

Az eljárás lényege, hogy a fogorvos egy speciális szájüregi kamera segítségével felvételeket készít az előkészített, preparált fogakról. A számítógép ezekből a felvételekből állítja össze a fogak virtuális,

A fogpótlás megtervezése végül erre a 3D-s modellre készül (CAD – Computer Aided Design). A program megtervezi a cirkon vázat, amelyet a számítógép vezérelt esztergagép tökéletes precizitással kifarag egy cirkónium-oxid kerámia tömbből (CAM – Computer Aided Manufacturing).
Ennek a 21. századi technológiának köszönhetően a fogpótlások pontosabbak, mint valaha, ezáltal tartósabbak is. Akár egy ülésben, mindössze másfél óra alatt elkészíthető egy fémmentes korona, vagy fogpótlás, amely a kerámia tulajdonságainak köszönhetően megtévesztésig hasonlít a természetes fogakhoz.