Altatásban végzett fogászati beavatkozások, szájsebészet Budapest belvárosában a CityDentnél! Egyszerre több bölcsességfog eltávolítását is elvégezzük!

A mai fogászati eljárások az orvostudomány fejlődésének köszönhetően szinte fájdalommentesek, de sokakban még mindig szorongást váltanak ki a kezelések. Számukra a beavatkozás kellemetlen érzéssel jár, például erős hányingert éreznek. Az altatásos fogászat nem csak megnyugtató és kényelmes, de lehetővé teszi egyszerre több, komplikált beavatkozás precíz elvégzését, valamint a kiterjedt szájsebészeti beavatkozásokat. Az altatás során, a legmagasabb biztonsági követelményeknek megfelelő műszerpark és a gyakorlott aneszteziológus szakorvos, valamint a szakképzett altatóasszisztens garantálják a kezelés és a betegek biztonságát.

Kinek ajánljuk?

  • Összetettebb fogsebészeti-, szájsebészeti beavatkozások esetében (pl. egyszerre több bölcsességfog eltávolítása).
  • Nagy területre kiterjedő, általános fogászati beavatkozások esetében (pl. csontpótlás, arcüreg emelő műtét).
  • Azoknak a pácienseknek, akik félnek a fájdalomtól vagy az érzéstelenítő okozta zsibbadástól.
  • Azoknak a pácienseknek, akiknél erős hányingert okoz a fogászati kezelés.
  • Együttműködésre képtelen, fogyatékkal élő pácienseknek.

Az altatásban végzett kezeléseket 18 éves kor felett ajánljuk, de egyedi esetekben a gyermekek altatásos kezelése is elvégezhető.

Kinek NEM ajánljuk?

  • Súlyos szív-, és érrendszeri betegségben szenvedőknek.
  • Enzim betegségek esetén, mivel az altatószerek lebontása problémákat okozhat a kezelés során.
  • Tüdőbetegség, asztmatikus betegségek esetén.
  • Máj-, vese-, és nem kezelt vagy beállított cukorbetegség esetén.

Ezen kórképek esetén az altatás kockázatokat rejt, ezért csak intenzív kórházi háttér megléte mellett vállalható a biztonságos altatás, így a rendelőben nem végezhető el a kezelés!

Fontos tudni:

Megfázás, hőemelkedés vagy influenza miatt az altatást el kell halasztani!

A kezelésre minden esetben kísérővel kell érkezni, aki mindvégig a helyszínen marad! Amennyiben kísérő nélkül érkezik, nem végezzük el a beavatkozást.

A kezelés menete

Az altatásos fogászati beavatkozásokat egy általános kivizsgálás és labor előz meg. Az eredményeket az altató szakorvos ellenőrzi, és bármely felmerülő probléma esetén kizárhatja vagy elhalaszthatja az altatást. A beavatkozásra csak teljesen egészséges pácienseknél kerülhet sor. A beavatkozás egy alkalommal 1,5 – 2 órát vesz igénybe, az ennél hosszabb időt igénylő beavatkozást több lépésben, akár többszöri altatással végezzük.

Az altatás előtt legalább 6 órával kerülni kell az étkezést, a dohányzást és a koffeintartalmú, valamint a rostos italok fogyasztását! (Ha mégis evett vagy ivott, ezt feltétlenül jelezze orvosának a műtét előtt!) A kezelés előtt el kell távolítani a kontaktlencsét, az ékszereket, a sminket, a körömlakkot és a kivehető fogsort!