+36-30-160-6000

A legmodernebb és leghosszabb élettartammal rendelkező fogpótlási módszer a fogorvosi implantátumok beültetése. Az implantátum szövetbarát bioanyagból, titánból előállított műgyökér, mely biztos alapot képez a fogpótlásoknak. Míg híd vagy korona készítésekor meglévő fogainkat csiszolják, az implantáció során saját fogainkat nem éri semmilyen külső beavatkozás. Alkalmas egy fog és több fog hiányának a pótlására is, de segítségével akár a teljes fogsor is könnyen pótolható. Fontos tényező, hogy az implantátum beültetést megelőzően mikor történt a fog vagy fogak eltávolítása, melyek pótlására az implantátum beültetését végzik. Amennyiben ez 3 hónapot meghaladóan volt, előfordulhat, hogy az implantáció költségeit a csontbeültetés költsége megnöveli. A fogászati implantátum árak ezért széles spektrumon mozoghatnak.

Implantátum beültetés után

Ahhoz, hogy a csontállomány állapotáról pontos információt kapjon a beavatkozást végző szakorvos, a CityDent rendelőjében fogászati CT felvételt készítenek. A CT felvételen az implantáció helyéül szolgáló csontállomány – a hagyományos panoráma röntgenfelvételekkel ellentétben – mindhárom dimenzióban vizsgálható, így tökéletesen feltérképezhető. A szoftver segítségével – virtuálisan – a méretazonos implantátumok beilleszthetőek a CT képekre. A CityDent rendelőjénen a fogászati CT felvétel díja 19.900 forint.

A CityDent rendelőjében, megtalálhatóak a prémium kategóriát képviselő svájci és svéd fogászati implantátumok, amelyekkel tapasztalt implantológusok és dento-alveoláris szájsebészek dolgoznak. A prémium kategóriát képviselő implantátumokra a gyártó cégek több éves garanciát biztosítanak. A fogászati implantátumokra rögzített fogpótlások, mint koronák, hidak és fogsorok rendkívüli stabilitást és komfortot nyújtanak a pácienseknek. Míg egy implantátumok nélkül csak a szájüreg ínyképletein megtámaszkodó műfogsor esetében szükség lehet utólagos korrekciókra az évek múlásával, addig az implantátumoknál ilyen probléma nem fordulhat elő.

Segítenek a természetes csontállomány megőrzésében is és egyúttal minimalizálják az idős korral járó természetes csontlebontódást, csontvesztést.

Svájci, és svéd implantátumok

Ezek a prémium minőségű fogászati implantátumok, nemcsak a tökéletes beágyazódást garantálják, de több éves garanciával is rendelkeznek. Ha probléma merül fel az implantátummal kapcsolatban, a világon bárhol kicserélik és helyére új implantátumot ültetnek be.

A csúcskategóriás Straumann SLActive valamint a Nobel Active implantátumok előnye, melyek ára 235.000 forint , hogy beépülésük nagyon gyors. Precízen kialakított, biológiailag tesztelt felületük garantálja a gyors megtapadást.

Mikor, melyiket?

Amikor életünk hátralévő részére döntünk fogainkról vagy fogsorunkról, az árak helyett (a legtöbb implantátum érdemes az implantátumok beültetésével foglalkozó szakorvos véleményét is figyelembe venni! Nem mindegy ugyanis, milyen fogászati helyzethez kell kiválasztani a megfelelő implantátumot.

Nobel és Straumann implantátumok

Hogy megelőzzük a csontleépülést,  az implantátumot érdemes a fogeltávolítás után minél előbb beültetni. Amennyiben a fog hiánya új keletű, érdemesebb az erősebb csavarozású Nobel Active és OSSTEM TS III implantátumok közül választani. Utóbbi most akciós áron választható a CityDent rendelőjében.

Erősebb menetű NobelActive implantátum

Az évekkel korábban elvesztett fogak hiányának pótlása a legtöbb esetben professzionális csontbeültetéssel kezdődik (110.000- 300.000 forintos költséget jelent) és csak a gyógyulási idő (átlagosan 6 hónap) után nyílik lehetőség egy enyhébb csavarmenettel rendelkező implantátum beültetésére, mint az OSSTEM TS IV implantátum. Ezek a professzionális implantátumok, természetesen frissen elvesztett fog pótlására is alkalmasak.

Jó, ha tudjuk, a műgyökér beültetésével nem ér véget az implantáció. Az implantáció után a feszes íny meglétére vagy kialakítására is óhatatlan szükség van, ez védi ugyanis a baktériumoktól az implantátumot.  Amennyiben a feszes íny képzésére külön ínyplasztikai beavatkozást kell végezni, az a műtét bonyolultságából adódóan 30.000-60.000 forintos költséggel jár.

A fogászati implantátum árak hozzáadódnak az implantátum fejrészek költségeihez. Ezek 50-140 ezer forintba kerülnek darabonként attól függően milyen típusú foghiány pótlására történt az implantátum beültetése. Mosolygáskor, beszéd során látható, azaz az esztétikus területre behelyezett implantátumokra magas esztétikai igényeket biztosító cirkonium-oxid kerámiából készült felépítményeket helyeznek be, míg a hátsó rágófogak helyére nagy teherviselésnek ellenálló, csavaros rögzítésű, titán felépítmények kerülnek be.
Ha altatásban kerül sor az implantációra, az altatás költsége még hozzáadódik az implantáció költségéhez.

Visszahívást kérek