Egyre népszerűbb a felnőttkori fogszabályozás

Az igény a felnőttkori fogszabályozás iránt egyre nő. Ma már nem ciki felnőttként fogszabályzót viselni, ezt inkább az igényesség egyik jeleként értékeljük.

CityDent Fogászat, Budapest, V. kerület, felnőttkori fogszabályozás, felnőtt fogszabályozó

A felnőttkori fogszabályozás egyre népszerűbb napjainkban

A felnőttkori fogszabályozás szerepe

Társadalmunk egyre nagyobb hangsúlyt fektet a külső megjelenésre, az esztétikára, ebben pedig fontos szerepet játszik egy szép mosoly – sok esetben ehhez az egyetlen járható út a felnőttkori fogszabályozó. Tudni kell, hogy a fogszabályzó kezelésnek nincs felső életkori határa. Bármilyen életkorban elkezdhető a kezelés, ám mivel a növekedés befejeződött, már nincs lehetőségünk az állcsontok illeszkedésének oly mértékű befolyásolására, mint gyermekkorban.

Előfordulhat, hogy a kezelés időtartama lehet hosszabb lesz, hiszen a csontátépülés idősebb korban lassulhat. Természetesen több a kompromisszum, vannak esetek, amik csak sebészi módszerekkel orvosolhatóak tökéletesen, ugyanakkor az esetek többségében gyakorlatilag tökéletes eredményt érhetünk el felnőttkori fogszabályozónkkal is.

Annak, hogy felnőttként szánjuk rá magunkat a fogszabályozásra, sokféle oka lehet:

– Ha zavarja, hogy nem tud felszabadultan mosolyogni – esetleg éppen azért, mert gyermekkorában nem nyílt lehetősége fogszabályzót hordani.
– Ha funkcionális problémái vannak (rágás, nyelés