Az eljárás lényege, hogy a fogorvos egy speciális szájüregi kamera segítségével felvételeket készít az előkészített, preparált fogakról. A számítógép ezekből a felvételekből állítja össze a fogak virtuális, 3D-s mását.

A fogpótlás megtervezése végül erre a 3D-s modellre készül (CAD – Computer Added Design). A program megtervezi a cirkon vázat, amelyet a számítógép vezérelt esztergagép tökéletes precizitással kifarag egy cirkónium-oxid kerámia tömbből (CAM – Computer Added Manufacturing).

Ennek a 21. századi technológiának köszönhetően a fogpótlások pontosabbak, mint valaha, ezáltal tartósabbak is. Akár egy ülésben, mindössze másfél óra alatt elkészíthető egy fémmentes korona, vagy fogpótlás, amely a kerámia tulajdonságainak köszönhetően megtévesztésig hasonlít a természetes fogakhoz.

Szintén fémmentes megoldást kínál, a nanokristály szerkezettel megerősített üvegkerámia korona.

Az üvegkerámia korona előnye:

  • A fémmentes fogpótlások új generációja.
  • Természetes látványt nyújt és tartós.

Már a CityDent Implantológiai Centrum és Esztétikai Fogászat rendelőjében is készülnek üvegkerámia koronák és hidak, amelyek rendkívül erősek és az eredeti fogak fehérségét, áttetszőségét és fényáteresztő képességét is felidézik.